Επεισοδιακός αγώνας μπάσκετ Πρωτέας Σχηματαρίου-Άρης Θήβας- Ανακοίνωση-διαμαρτυρία του Άρη

Ανακοίνωση-διαμαρτυρία του Άρη Θήβας για τον αγώνα με τον Πρωτέα Σχηματαρίου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Άρης Θήβας μετά τη λήξη του επεισοδιακού αγώνα με τον Πρωτέα Σχηματαρίου για την Α’ ΕΣΚΑΣΕ, στην οποία αναφέρει τα εξής:

”Σήμερα ο ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ μετα και την σημερινή νίκη ενάντια στον «λίγο» ΠΡΩΤΕΑ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ με 67-78 βρισκεται στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος.

Η νίκη και η πρωτιά στο πρωτάθλημα ήρθαν σε δεύτερη μοίρα καθώς όταν νιώθεις μικρός και λίγος προσπαθείς να κερδίσεις με οτιδήποτε άλλο εκτός από το άθλημα που ευαγγελεσαι ότι υπηρετείς. Αυτή ήταν και η οδός που επέλεξε ο σημερινός μας αντίπαλος ο οποίος κατέφυγε σε μη αθλητικές τακτικές καταφέρνοντας να τραυματίσει αρκετά σοβαρά δυο από τους αθλητές μας να εκθέσει σε κίνδυνο πολλούς άλλους αθλητές και παράγοντες της ομάδας μας με αποτέλεσμα να χρειαστεί η αστυνομική παρουσία και η παρέμβαση του ΑΤ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ ώστε να ολοκληρωθεί ο αγώνας.

Η αναγκαστική φυγή των διαιτητών του αγώνα αδιάψευστος μάρτυρας των γεγονότων για όσους δυσπιστήσουν. Δυστυχώς σήμερα ο στόχος του αντιπάλου μας έμοιαζε να είναι άλλος από αυτόν της τίμιας νίκης και θύμιζε πιο πολύ εντεταλμένη υπηρεσία….

Ελπίζουμε διοργανώτρια αρχή να πράξει τα δέοντα προς την σωστή κατεύθυνση ώστε κάποιοι «ευεργέτες» του αθλήματος να επανέλθουν στα μπασκετικά και αθλητικά ιδεώδη και όχι σε αυτά της ελεύθερης πάλης η ακόμα καλύτερα του STEET FIGHTING.

Εμείς συνεχίζουμε να υπηρετούμε το άθλημα γιατί δεν βλέπουμε τον σύλλογο μας ως «μαγαζί που κλείνει». Αγαπάμε και υπηρετούμε τον αθλητισμό για τα παιδιά της πόλης μας διδάσκοντάς τους την ευγενή άμιλλα και όχι την νίκη με κάθε μέσο…..

Συγχαρητήρια στα παιδιά της ομάδας μας που έδειξαν το αθλητικό ήθος και ανάστημα που χρειαζόταν για μια παλικαρίσια νίκη.

Έχουν την αθλητική παιδεία και την στόφα του πρωταθλητή μέσα και έξω από το γήπεδο!!!”

Α’ ΕΣΚΑΣΕ: Επεισοδιακό διπλό! Πρωτέας Σχηματαρίου-Άρης Θήβας 67-78

Σε ένα ματς με μεγάλη ένταση και με διάρκεια κοντά στις 3 ώρες, ο Άρης Θήβας πήρε το διπλό απέναντι στον Πρωτέα Σχηματαρίου με 78-67 και παρέμεινε πρώτος στη βαθμολογία!

Ο αγώνας σημαδεύτηκε πάντως από τη διακοπή στο 39′ με το σκορ στο 67-78, τη σύρραξη μεταξύ παικτών, με τους διαιτητές να φεύγουν προσωρινά για τα αποδυτήρια και τον αγώνα να συνεχίζεται μετά από περίπου 45′, σε ένα ματς που αναμένεται με ενδιαφέρον το…τρίτο ημίχρονο και όσα θα γράψουν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνος αλλά και στις εκθέσεις τους!

Ο Άρης ξεκίνησε καλύτερα και προηγήθηκε με 1-7 στο 6′ και 17-23 στο τέλος της πρώτης περιόδου, αλλά γρήγορα ο Πρωτέας ανέβασε στροφές, πλησίασε στο σκορ για να περάσει και μπροστά με 38-37 και το ημίχρονο να τελειώνει με 38-40 για τους ”κιτρινόμαυρους”.

Στο 22′ το σκορ ήταν 47-46 για τον Πρωτέα, αλλά με επιμέρους σκορ 2-11 ο Άρης ξέφυγε με 49-57 στο 26′.

Οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν διαφορά ασφαλείας, με το σκορ στο 54-71 στο 32′ και 66-78 στο 37′, για να ακολουθήσει η προσωρινή διακοπή στο 39′ με το σκορ στο 67-78 και τον Άρη να φτάνει τελικά στη νίκη με το ίδιο σκορ, καθώς τίποτα δεν άλλαξε στην επανέναρξη του παιχνιδιού.

Από τον Πρωτέα Σχηματαρίου πρώτος σκόρερ ο Κ. Χαντζής με 18 πόντους και τον ακολούθησε ο Στεφάνου με 16, ενώ από τους νικητές ο Παναγιωτίδης σημείωσε 24 και ο Θωμάς 20 πόντους.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Σπυρόπουλος-Αποστόλου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-23, 38-40, 54-64, 67-78.

ΠΡΩΤΕΑΣ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ (Χαντζής-Ευμορφοπούλου): Μπελιάς 7 (1), Μπαλάφας, Βαϊνάς 6 (1), Χαλάτσης 2, Σαράφογλου, Χατζηστάμου, Βλαχάκης 9 (3), Σολομωνίδης, Στεφάνου 16, Χαρίσης, Παπαγιαννόπουλος 9 (2), Χαντζής 18 (3).

ΑΡΗΣ ΘΗΒΑΣ (Ματσαγγούρας-Χαρατσής): Κουτρουλάρας, Ματσαγγούρας, Τσοπανέλης, Γρυπάρης 7, Παναγιωτίδης 24 (4), Θωμάς 20 (3), Κικίδης Κ. 4, Κανινής 11 (1), Κικίδης Ν., Πανδής 2, Μπόκος, Παγώνης 10.

Πηγή:stereabasket.gr

Σχετικά